Elpees en singletjes zijn weer helemaal hip. Best jammer dat je bij de opkomst van de cd je platenspeler in de container hebt gekieperd dus. Maar gelukkig is er bij de opkomst van elpees en singletjes ook weer een nieuwe stroming platenspelers ontstaan. Mooie designstukken zoals een Crosley platenspeler maken dat je graag weer een plaatje draait met je vrienden. En als je de Crosley platenspeler even niet gebruikt, dan heb je een prachtig meubelstuk in je huis. Helemaal wanneer je kiest voor een Crosley platenspeler op pootjes. Hartstikke retro en dus weer hartstikke hip!

Een Crosley platenspeler is echt hip!

Een Crosley platenspeler is niet zomaar een pickupje. Met zo’n mooie platenspeler maak je echt een statement. Je geeft er mee aan dat je gek bent op (goede) muziek en dat je bereid bent een (kleine) investering te doen, om deze muziek te kunnen beluisteren. Want een Crosley platenspeler is behalve heel hip, ook nog eens goed te betalen. Zelfs om cadeau te doen of te vragen is het een prima idee. Deze platenspeler is te verkrijgen in bijna alle kleuren van de regenboog (denk dan aan rood, roze, groen, geel, blauw, noem maar op). Saaie zwart of zilverkleurige platenspelers behoren echt tot het verleden. Tenzij jij er perse een wilt. Dan zijn ze, ook in zwart en zilverkleur te verkrijgen, maar dan net even hipper dan een paar jaar geleden.

Een Crosley platenspeler als cadeau

Veel platenspelers zijn bij de opkomst van de cd in de container beland. Logisch natuurlijk, want in die tijd waren elpees en singletjes hopeloos ouderwets. Maar je ziet de tijden echt veranderen. Is het een hang naar nostalgie? Dat zou zomaar kunnen. Je kunt in ieder geval serieus punten scoren bij je ouders wanneer je een Crosley platenspeler voor ze aanschaft. Want ergens achter de schotten op zolder staat ongetwijfeld nog een hele voorraad elpees. Deze elpees worden nooit meer afgespeeld, maar weggooien is zonde. Geef die mensen een nieuwe platenspeler en geniet van de blijdschap die jij veroorzaakt!
Crosley platenspeler

Een Crosley platenspeler voor verschillende maten vinyl

Vroeger had je al te maken met platen die op verschillende snelheden moesten worden afgespeeld. Op de meeste platenspelers van Crosley kun je 33 1//3, 45 en 78 toeren afspelen. Maar check van te voren even welke mogelijkheden op de Crosley platenspeler van jouw keuze zitten. Vooral de mogelijkheid 78 toeren wil nog wel eens niet beschikbaar zijn. Omdat dat niet meer retro is, maar echt ouderwets!