Of je nou voor de eerste, de tweede, of de derde keer achter de examen desk zit en of je nou gaat voor je bromfiets, auto of auto theorie, dat het CBR theorie examen lastig is, is een feit. Een van de grootste struikelblokken is de diversiteit aan vragen. Van verkeersborden tot voorrangssituaties, tot het lastige onderdeel dat gevaarherkenning heet. Daarnaast heb je ook te maken met de tijdsdruk en de gezonde spanning. Hoe bereid je je hier zo goed mogelijk op voor?

Leren voor je theorie

De een leert nou eenmaal gemakkelijker dan de ander. Sommige mensen hebben de mazzel dat een aantal keer doornemen voldoende is, of zijn van jongs af aan al veel bezig met het verkeer. Voor anderen is het volledig nieuw en zitten soms wekenlang te blokken op de verschillende elementen uit het theorie examen. Toch is het in beide gevallen belangrijk om je voldoende voor te bereiden op de vragen, omdat iedere situatie anders kan zijn. Een ideale oplossing hiervoor is je theorie examen online oefenen. Het online oefenen en leren voor je rijbewijs is beschikbaar voor auto, motor én bromfiets en biedt vergeleken met de bekende theorie boekjes verschillende voordelen. De examens zijn namelijk altijd up to date op CBR wijze, terwijl de papieren boeken natuurlijk snel verouderd zijn. Daarnaast krijg je een uitgebreide foutenanalyse, in plaats van een kort en eenduidig antwoord achterin je leerboek. Tot slot zijn de oefeningen en examens online eindeloos, waardoor je kunt oefenen tot dat jij zelfverzekerd genoeg bent om voor het officiële CBR examen te gaan.

De laatste voorbereidingen

Voordat je in de banken gaat zitten bij het CBR, is het belangrijk dat je voldoende bent voorbereid. Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent en dat je je voordat je de zaal binnen mag in een rustige omgeving bevindt waar je even een momentje voor jezelf hebt. Wat je de minuten voordat het examen begint het beste kan doen, is voor iedereen verschillend. Sommige mensen vinden het fijn om de theorie nog zo veel mogelijk door te nemen, anderen worden er rustiger van om het juist op zij te leggen. Je merkt vanzelf wat voor jou goed voelt. Wel wordt het afgeraden om nog veel op je smartphone of tablet te doen, omdat dit zorgt voor veel onrustige prikkels in de hersenen. Succes!