Het houten horloge voor dames is al enige tijd zeer populair in Europa en kan een echte trend genoemd worden. Deze trend is over komen waaien uit Amerika waar het houten horloge voor dames al langer populair is. Het houten horloge is populair onder de dames omdat het een sympathiek en duurzaam product is, daarnaast is het fijn om te dragen en zorgt het niet voor een vervelende uitslag op de huid. Daarom de hoogste tijd om in dit blog meer te vertellen over het houten horloge voor dames. Na het lezen van dit blog weet je meer over de houtsoorten die gebruikt worden bij het produceren van het houten horloge voor dames en wat de voordelen zijn ten opzicht van het “normale” horloge

Welke houtsoorten worden gebruikt bij het houten horloge voor dames?

Het houtsoort wat het meest gebruikt wordt bij het produceren van het houten horloge voor dames is bamboe. Bamboe is een fijn houtsoort om te bewerken waardoor het heel geschikt is om houten horloges mee te produceren. Vaak heeft het een lichte tint en is de nerf zichtbaar. Hierdoor is het bij uitstek geschikt om mooie licht getinte elegante horloges van te maken die bij uitstek geschikt zijn voor de dames. Bijkomend voordeel van bamboe is dat er duurzaam mee geproduceerd kan worden. Bamboe is na 5 jaar geschikt om mee te produceren. Dat maakt dat er sneller bamboe gekweekt kan worden dan dat er behoefte aan bamboe is. Dit voorkomt ontbossing. Niet onbelangrijk in een tijd dat er 10 miljard meer bomen gekapt worden in een jaar dan dat er bij geplant wordt. Ander heel populair houtsoort voor het houten horloge voor dames is zebrahout of ook wel zebrano genoemd. Dit is een houtsoort met een hele duidelijke nerf. Dit zorgt er voor dat ieder houten horloge voor dames van dit houtsoort anders is en dat je als dame zeker weet dat je een uniek horloge om je pols hebt. Daarnaast heeft dit houten horloge voor dames een hele duidelijke natuurlijke houtlook.

Voordelen van het houten horloge voor dames tov het “gewone horloge”.

Veel dames hebben last van huiduitslag bij het dragen van een metaal horloge. Van een houten horloge krijgt nagenoeg niemand last van uitslag waardoor het houten horloge wat dat betreft voor elke dame geschikt is om te dragen. Ander bijkomend voordeel is dat een houten horloge veel lichter is en daarom prettiger is om te dragen ten opzichte van een normaal horloge.